Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ravnatelj posvojil svojo težavno dijakinjo in ji omogočil svetlejšo prihodnost

Jason Smith

Zajem zaslona | Youtube

Kaja Zupanc - objavljeno 09/12/23

Navdihujoča zgodba o ravnatelju in dijakinji

Jason Smith, ravnatelj srednje šole v Campbellu, je odprl svoje srce in ponudil dom težavni dijakinji ter ji z gesto spremenil življenje na bolje.

Celotna zgodba se je začela, ko je morala 11-letna Raven Whitaker-Smith zaradi incidenta med kosilom na pogovor v Smithovo pisarno. Raven je v besu v sošolca vrgla jogurt, kar je vodilo do izključitve iz šole.

“Nekega dne sem se znašla v ravnateljevi pisarni po incidentu v jedilnici,” je povedala Raven. “Ravnatelj me je vprašal, ali bi se tako obnašala tudi na družinski večerji. Ko sem mu povedala, da nimam družine, in mu razkrila, da sem v rejništvu, je ostal brez besed.”

Z ženo sta jo sprejela v svoj dom

Po koncu delovnega dne se je Smith pogovoril s svojo ženo in ji predlagal, da bi Raven sprejela v svojo družino. Po temeljitem premisleku sta se odločila, da ji bosta odprla svoje srce in dom.

Zakonca nista mogla imeti svojih bioloških otrok, kar ju je še bolj spodbudilo k posvojitvi. Tako se je mlado dekle junija 2015 preselilo k zakoncema Smith, uradna posvojitev pa je sledila novembra 2017.

https://www.facebook.com/rezaphotoofthearctic/posts/pfbid0mFABVW24BmBZyzvKnnKGvuPMtH7XJNyabta7HEDPa2WuebihBhyi2crRXkERmKmpl

Raven je danes uspešna študentka

Raven danes obiskuje fakulteto za socialno delo. V prihodnosti želi delati z ljudmi, ki jih je doletela podobna zgodba.

“Če bi mi kot enajstletni deklici rekli, da bom nekoč študirala na fakulteti, bi se samo nasmehnila … Rejništvo mi je popolnoma spremenilo življenje. To, da sem bila v rejništvu pri odličnih starših, ni izbrisalo mojih preteklih travm, vendar mi je zagotovilo okolje, v katerem sem se naučila, kako jih preboleti, verjeti vase in dati upanje brezupnemu otroku.”

Srčna gesta ravnatelja

“Resnično verjamem, da ni slabih otrok,” je povedal Jason. “Otroci so produkt okolja in ljudi, ki jih vzgajajo, zato so lahko vsi otroci uspešni, če dobijo pravo priložnost, ustrezno podporo, ljubezen in naklonjenost,” je še dejal.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.