Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po ločitvi sta znova obudila ljubezen in se poročila

Couple remarries with help from daughters

gachelraede | TikTok | Collage by Aleteia

Cerith Gardiner - objavljeno 26/01/24

Zahvaljujoč kovidu, strtemu srcu in odpuščanju sta se nekdanja zakonca na veliko veselje svojih dveh hčera znova poročila

Izbruh koronavirusne bolezni je v svetu povzročil številne stiske in težave. Mnogi ljudje so utrpeli velike izgube, kljub temu pa je epidemija poskrbela tudi za nekaj srečnih koncev: mednje sodi tudi par iz ameriške zvezne države Cincinnati.

Razvezana starša, Julie Shore in Scott Gaede, sta bila prisiljena živeti pod isto streho, ko so leta 2020 zaradi pandemije v veljavo stopile številne omejitve. Julie je v pogovoru za ameriške medije poudarila: “To je bila prisilna bližina. Nihče od naju se ni veselil, da bova morala skupaj preživljati čas.”

Te ureditve se nista veselili niti njuni hčeri, 24-letna Rachel in 20-letna Caroline, ki sta, kot se spominjata, občutili precejšnje olajšanje, ko sta se starša šest let pred tem razšla.

Ločitev po 17 letih zakona ni bila prijetna, je poudarila Julie. Zdaj pa sta bila zakonca nenadoma prisiljena v skupno življenje in odločila sta se, da se bosta za hčeri potrudila po svojih najboljših močeh.

Sčasoma sta se znova odlično ujela in skoraj leto dni pozneje ugotovila, da se v družbi drug drugega pravzaprav odlično počutita. Julie je spoznala, da se je ob svojem nekdanjem možu ves čas smejala.

Strto srce in ljubezen

Povod za njuno vnovično združitev pa sta bili dve tragični izgubi v življenju njenega nekdanjega moža. Ko ga je spremljala na pogreb, je doživela nekakšno razsvetljenje:

“Vse iz preteklosti je nenadoma odpadlo in ugotovila sem, kako je družina vse, kar je resnično pomembno, ter da moramo biti vsi štirje znova skupaj.”

Ko se je v njun dom vrnila ljubezen, sta hčerki očetu predlagali, naj mamo znova zaprosi za roko – podobno kot domiselni dvojčici iz filma Past za starše, ki z zabavnimi ljubezenskimi zvijačami znova združita sprta starša. Scott seveda tokrat ni potreboval nobene spodbude: leta 2022 je nekdanjo ženo še enkrat zasnubil.

Zakonca sta se znova poročila konec lanskega leta in – enako kot obe hčeri – z zaupanjem zreta v skupno prihodnost. Rachel je povedala: “Nekateri ljudje pravijo: ‘Vsa ta drama med vajinimi starši je bila zaman.’ Pa ni bila zaman. Naučila ju je odpuščanja in odpornosti ter ju spodbudila k rasti.”

@gachelraede

successful parent trap 🫡🫡

♬ WAR IS OVERRR – sarah🦇

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.