Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 8. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Nekdanja pop zvezdnica obžaluje, da je kot najstnica splavila svojega otroka

Kaya Jones Pussycat Dolls

Walk for Life 2024- Kaya Jones via Youtube

Cerith Gardiner - objavljeno 02/02/24

Kaya Jones iz priljubljene glasbene skupine The Pussycat Dolls se je udeležila pohoda za življenje v San Franciscu, da bi druge navdihnila za podporo življenju

Nekdanja članica glasbene skupine Pussycat Dolls Kaya Jones je na pohodu za življenje na zahodni obali ZDA, v San Franciscu, pogumno razkrila svojo zgodbo in poudarila, kako globoko so na njeno življenjsko pot vplivale njene najzgodnejše odločitve.

Pri 16 letih je opravila prvi splav in posledice opisala, kot bi “nekdo odvzel nekaj, kar je od nekdaj pripadalo v moje telo”. Poudarila je tudi, da nima groba, na katerem bi lahko žalovala za otrokom, ki ga je splavila, in da nikoli ne bo poznala datuma otrokovega rojstva ali smrti.

Jonesova je v spodnjem videu odkrito pojasnila, kakšno praznino sta v njej povzročila slava in bogastvo:

Ne glede na to, koliko denarja imam ali kako slavna sem postala … nič od tega mi ne bo vrnilo mojih otrok.

Kljub velikemu uspehu skupine Pussycat Dolls s 50 milijoni prodanih singlov po vsem svetu in osvojeno nagrado grammy ostaja globoko obžalovanje za nerojenim otrokom.

Kanadčanka se spominja ključnega trenutka med nastopom, ko je občudovanje dveh mladih deklet v njej sprožilo nekakšno razodetje:

Gospod ju je tisti dan uporabil, da mi je spregovoril. To prepričanje … me je zadelo v dno srca.

Prepričanje, ki ga je začutila tistega dne, jo je spodbudilo, da je znova pretehtala promiskuitetno podobo, ki jo je predstavljala svojim oboževalcem, in to jo je privedlo do globljega duhovnega premisleka.

Duhovni boj

39-letnica je spregovorila tudi o duhovnem boju glede splava in zatrdila: “To ni šala. To ni igra. Duh, katerega me je rešil, je zli duh.”

V nadaljevanju je spregovorila o potrebi po empatiji ter poudarila, kako lahko po splavu ostanejo čustvene in duševne travme, ob tem pa je izpostavila tudi pomen Božjega odpuščanja.

Jonesova je s prepričanjem nagovorila zbrano občinstvo in pozvala k molitvi za nasprotnike, ki podpirajo splav, ter poudarila, da morda ne razumejo, kako resna stvar je splaviti bitje, ki je “ustvarjeno po Božji podobi”.

V prodorni izjavi je dejala:

Ko splavite otroka, ubijete delček Boga. Dobesedno postanete satanove okončine.

Jonesova, ki je o svojem obžalovanju splava že spregovorila v podkastu Students for Life Speak Out, še naprej odločno podpira življenje in svojo preteklost prepoznava kot pričevanje, ki naj bi spodbudilo spremembe in razumevanje v trenutni razpravi o splavu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
splav
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.