Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 30. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kaj nam ob letošnji veliki noči sporočajo škofje?

velikonocna poslanica

Slovenska škofovska konferenca

Aleteia Slovenija - objavljeno 30/03/24

"Tudi v velikonočnem jutru so koraki žena in učencev vodili do groba. Tam so obstali. Zbegani. Prestrašeni. Potem pa so slišali vprašanje: Kaj iščete živega med mrtvimi? Ni ga tukaj, temveč je bil obujen"

Slovenski škofje so tudi letos pripravili velikonočno poslanico, namenjeno vsem vernikom in širši javnosti. Poslanico, ki si jo lahko ogledate v spodnjem videoposnetku, je v imenu vseh škofov posnel ljubljanski nadškof, msgr. Stanislav Zore.

Dotaknil se je stanja učencev in Jezusovih bližnjih, ki so se znašli v globoki žalosti, nemiru bolečini, ko so Jezusa položili v grob. Toda Jezusa ni več tam! Vstal je in jih povabil, naj se ponovno srečajo z njim:

“Povabil jih je na kraje, kjer je vstopil v njihova življenja. Od groba jih je povabil v čase srečanja, ko so bili pripravljeni vse zapustiti, samo da bi mogli hoditi za njim; da bi mogli biti del njegovega življenja in da bi on bil njihovo vse. Vrniti so se morali na kraje, kjer so v njegovih besedah spoznali, da je v njih življenje.”

Nadškof Zore je povedal, da Jezus podobno kot svoje učence tudi nas vabi, naj ne obupamo in ne ostanemo v žalosti velikega petka.

Tudi ekipa Aleteie vam želi blagoslovljene praznike in da bi se “nalezli” vstajenjskega veselja.

Tags:
škofvelika noč
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.