Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 30. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

7 navedkov sv. Frančiška Asiškega, ki bodo prenovili vašo dušo

Statue of St. Francis of Assisi

gabriele gelsi | Shutterstock | Altered by Aleteia

John Touhey - objavljeno 24/03/24

Sv. Frančišek, znan tudi kot "Božji trubadur", je čudovit svetnik, na katerega se lahko obrnemo, ko se soočamo z bolečino in trpljenjem – ali takrat, ko naša duša preprosto potrebuje nov zagon

V življenju se vsi ljudje vsak dan soočamo z najrazličnejšimi izzivi – pa naj bodo zdravstvene, duhovne ali finančne narave … Nekateri se morajo soočati z grozotami vojne, drugi trpijo zaradi zlorabe ali brezbrižnosti, tretji zaradi ran, ki si jih povzročajo sami. Nihče od nas se ne more izogniti trpljenju. In tudi ko nam gre dobro, pridejo trenutki, ko nenadoma ugotovimo, da smo se preveč ujeli v posvetne stvari ter da naš um in srce potrebujeta “nov zagon”.

Še posebej v teh trenutkih potrebujemo prijatelja, ki lahko našo dušo usmeri nazaj k temu, kar je lepo in sveto. Za mnoge je ta prijatelj človek, ki ga poznamo tudi kot “Božjega trubadurja”.

Sv. Frančišek Asiški (1181–1226) je bil znan po svoji ljubezni do uboštva in dobrodelnosti do vseh, ljubezni do stvarstva in predvsem do “Gospoda Boga vsemogočnega, Očeta in Sina in Svetega Duha”.

Božji trubadur je pomagal prenoviti Cerkev svojega časa. Naj ti izreki in molitve, ki mu jih pripisujejo, pomagajo prenoviti vašo dušo ter v vaš vsakdan prinesejo občutek ozdravljenja in upanja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
svetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.